Free songs

Grădiniţă Sector 3 București

Grădiniţă Sector 3 București

OFERTA EDUCAŢIONALĂ  2021-2022

Punem la dispoziția copiilor dumneavoastră profesori, educatori și instructori cu experiență în domeniul pedagogic. Copilul  învață, se relaxează, socializează și mănâncă sănătos.

Învăţarea nu a fost niciodată mai simplă! Folosim cele mai atractive, logice și intuitive metode pentru înțelegerea și aprofundarea informaţiilor noi.

Alimentația copiilor este foarte importantă pentru noi. Grădiniţa Fantastică oferă copiilor hrană proaspătă şi sănătoasă. Aportul alimentar este adecvat, asigurând o creştere staturală şi ponderală normală.

           Se va respecta curriculum-ul naţional, la care se adaugă un program de studiu al limbii engleze şi module suplimentare în scopul lărgirii universului cunoaşterii copilului încă de la o vârstă fragedă. În centrul viziunii noastre despre învăţare stă jocul.

Experienţa şi cunoştinţele pe care copilul le dobândeşte jucându-se se reflectă asupra dezvoltării sale psihice, intelectuale şi emoţionale. Jocul este o metodă valoroasă care îl ajută pe copil să se integreze în mediul natural şi social şi să înţeleagă lumea înconjurătoare. Copiii îşi pot exersa prin joc diferitele abilităţi şi calităţi: independenţa, imaginaţia, curiozitatea, creativitatea şi capacitatea de a rezolva unele probleme.

De asemenea, jocul este o bună metodă de explorare a sentimentelor şi valorilor personale şi de descoperire a aptitudinilor înnăscute ale copilului.

Pentru că jocul înseamnă explorare, acesta implică interactivitate şi participare directă – prin el, copilul dobândeşte capacităţi şi experienţe noi, îşi cultivă spiritul de observaţie, memoria, atenţia, gândirea, dar şi spiritul artistic.

Perceput ca o activitate lejeră şi relaxantă, jocul se va transforma într-o adevărată situaţie de învăţare ce-l va solicita pe copil într-un mod firesc, autentic şi atractiv.

În alegerea tipului de joc pentru fiecare activitate de învăţare şi educare vom ţine cont de vârsta, personalitatea, preferinţele şi interesele copilului, de aptitudinile sale şi de necesităţile de dezvoltare personală.

Activităţile  grădiniţei au ca scop verificarea şi îmbogăţirea cunoştinţelor generale, ludice, recreative, instructive şi educative.

Programa educaţională:      

 • dezvoltarea limbajului;
 • activitate matematică;
 • educaţie pentru ştiinţă;
 • educaţie pentru societate;
 • educaţie artistico-plastică;
 • educaţie muzicală;
 • educaţie psiho-motrică;

Limba engleză                                                                                                                                                

Activităţile în limba engleză se desfăşoară zilnic, concomitent cu limba română. Comunicarea în limba engleză se realizează pornind de la oferta unor edituri precum Oxford, Delta Publishing, Richmond, Garnet Education, McGraw – Hill, Booklet, Usborne.

Cursuri şi ateliere susţinute de către cadrele didactice ale grădiniţei:   

 • Curs de creaţie;
 • Curs de bune maniere;
 • Curs de educaţie interculturală;
 • Curs de cusut;
 • Curs de pictură;
 • Șah;
 • Atelier de gătit;
 • Club de lectură și arta conversației;
 • Quilling și origami;

 Activităţi extraşcolare (opţionale) – contracost:                                                                                                                             

La începutul anului şcolar, se alcătuieşte un dosar cu toate ofertele (pian, înot, dans, chitară, arte marţiale, limbi stăine, etc.).

Opţionalele care au minimum 7 cereri se vor desfăşura pe parcursul anului şcolar 2021-2022.        

Activităţile opţionale nu sunt incluse în oferta standard şi se stabilesc în funcţie de oferta contractată şi de numărul de copii.                                                                                                                                   

La solicitarea părinţilor, se pot organiza și alte activități opţionale, sub condiţia întrunirii unui număr de minimum 7 participanţi.

Alte activităţi organizate: Excursii, Tabere, Serbări, Târguri şi expoziţii, Ateliere creative, Petreceri aniversare, Participarea la spectacole de circ, teatru, film, etc.;

Activităţile menţionate nu sunt incluse în pachetul de bază. Părinţii vor fi informaţi asupra costurilor, pentru a decide în privinţa participării copiilor.

 • Consiliere psihologică şi logopedie – La această vârstă, este importantă prezenţa unui specialist cu competenţe de logopedie, pentru corectarea cu blândeţe şi tact a eventualelor deficienţe de vorbire.
 • Asistenţă medicală – Se face triajul zilnic al copiilor și se monitorizează atent starea de sănatate a acestora. De asemenea, grădiniţa are contract cu un medic pediatru, care supervizează starea de sănătate a copiilor.           
             

    Pe lângă întrevederile zilnice, părinţii sunt informaţi săptămânal despre: programa activităţilor şi proiectelor desfăşurate în grădiniţă, meniul săptămânii, detalii legate de evoluţia copilului. Se afişează o fişă zilnică de feedback (informaţii despre masă, scaun, spălat pe dinţi, somn, activităţi, detalii medicale).

    În Grădiniţa Fantastică, copiii sunt admişi după vârsta de un 1,6 ani, fiind îngrijiţi cu atentie şi dragoste, beneficiind de programe de educaţie antepreşcolară.                                             

Se poate trece la meniul instituţiei numai pe răspunderea părinţilor şi cu acordul unui pediatru. Laptele formulă şi pampersul se asigură de către părinţi.                                                                                                                                     

    Mobilierul este special gândit pentru confortul copiilor. Colaborăm cu Omfal Educational, firmă specializată în materiale didactice pentru învăţământul preşcolar, respectându-se cerinţele în acest domeniu. Mobilierul este ales în funcţie de vârstă şi particularităţile fizice, pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor şi pentru evitarea disconfortului.

    Materialele didactice, auxiliarele curriculare şi jocurile au fost comandate conform standardelor Ministerului Educaţiei. S-a urmărit ca jucăriile să fie confecţionate din materiale care să nu aibă potenţial alergen sau toxic. Cărţile au fost comandate de la edituri cu bogată experienţă în domeniul educaţiei precum: Aramis, Booklet, Diana, Delta Publishing, Egmont, Flamingo GD, Garnet Education, Girasol, Litera, Oxford, McGraw-Hill, Nemira, Rao, Richmond, Teora, Usborne.

Informaţii despre program:              

 • 08:00 – 09:00 – primirea copiilor;
 • 9:00 – 09:20 – servirea micului dejun;
 • 09:30 – 12:30 – desfăşurarea programului instructiv-educativ;
 • 12:30* – 13:30 – servirea mesei de prânz şi pregătirea pentru somn;     
 • 13:30 – 15:30 – program de odihnă;
 • 15:45 – 16:15 – servirea gustării;
 • 16:30 – 18:00 – activităţi recuperatorii recreative şi de relaxare;  activităţi opţionale; plecarea copiilor însoţiţi de părinţi;

*Pentru grupa de antepreşcolari şi grupa mică, masa de prânz este la ora 12:00.

    Activităţile curriculare şi extracurriculare se desfăşoară în funcţie de planificarea săptămânală a educatorului.  

    Activităţi fizice în aer liber sau în sala de sport (când nu permite starea vremii să se desfăşoare activităţi în curte) – ne străduim să stea ce puțin o oră pe zi.                                                                              

Programe standard:                                                                                                                                                      

• Programul scurt  – fără masa de prânz: 08:00 – 12:00 – 1200 lei – grupa baby și mică;                                      

• Programul scurt  – fără masa de prânz: 08:00 – 12:30 – 1200 lei – grupa mijlocie și mare;                                                          

• Programul scurt 2 – cu masa de prânz: 08:00– 13:00 – 1400 lei;    
• Programul mediu: 08:00 – 16:30 – 1600 lei;                                                                                                      

 • Programul prelungit: 08:00 – 18:00 – 1800 lei.    

Orice întârziere peste programul ales se consideră program over time – 30 lei /30 minute.

Spaţiul grădiniţei: Grădiniţa este amenajată într-o clădire modernă, beneficiind de amenajări gândite pentru siguranţa copiilor.

Grădiniţa dispune de 4 săli de grupă, un spaţiu generos pentru primire cu vestiare şi recepţie, 1 sală pentru activităţi opţionale, o sală de mese, un atelier pentru desfăşurarea activităţilor de arte plastice, o sală de sport de 200 mp, 3 grupuri sanitare pentru copii, 1 grup sanitar pentru adulţi, vestiare, 1 cabinet medical şi 1 birou.           
De asemenea, grădiniţa dispune de o curte de 200 mp, acoperită cu tartan, amenajată pentru jocurile şi activităţile copiilor în aer liber, cu tobogane, balansoare, căsuţe şi nisipar.

Grupele de copii: Se constituie grupe cu un număr de cel mult 14 copii pentru fiecare grupă.

Alimentaţia:

Grădiniţa  Fantastică pune la dispoziţia copiilor dumneavoastră un meniu echilibrat, cu ingrediente proaspete și naturale. Meniul este gândit cu ajutorul doctorului pediatru şi răspunde nevoilor nutriţionale de care un copil are nevoie. Meniul este afişat  pentru toată săptămâna şi este trimis părinţilor prin email.

Vacanţe:                                                                                                                                                                                   

• 2 săptămâni vacanţă de Crăciun;                                              
• 1 săptămână vacanţă de Paşte;

• Grădiniţa este deschisă pe toată durata verii cu programul Şcoala de Vară, cu excepţia primelor 2 săptămâni din luna august;

Se respectă zilele de liber legal.

Se achită 200 lei pentru înscriere. Această sumă asigură toate materialele necesare procesului instructiv- educativ şi ludic timp de un an.

*Fraţii înscrişi beneficiază de o reducere de 10 % din sumele precizate.

,,Şcoala este locul în care învăţăm ce ne face fericiţi în viaţă.’’

M. More

          Copii fericiţi, părinţi mulţumiţi!